Пианистката Лола Астанова ще свири на 6 юни в зала 3 на

...
Пианистката Лола Астанова ще свири на 6 юни в зала 3 на
Коментари Харесай

Лола Астанова: Нетърпелива съм да се срещна с българската публика

Пианистката Лола Астанова ще свири на 6 юни в зала 3 на НДК. Поради логистични аргументи и наложена смяна на част от датите от турнето, концертът, очакван за 30 май в Пловдив, се анулира. Plovdiv24.bg се свърза с надарената млада дама, с цел да й зададем няколко забавни въпроса:

- Българските почитатели с неспокойствие чакат концерта ви у нас. Какво знаете за България?

- Благодаря! Това ще е първото ми посещаване в България, само че знам, че това е страна с богата история, една от люлките на европейската цивилизация. Нетърпелива съм да науча повече, да се срещна с публиката и да опитам обичайни български ястия.

- Изключително известна сте в обществените мрежи. Те сигурно оказват помощ на създателите, само че доста известни персони се оплакват от негативизма в интернет. Как бихте коментирали " тъмната страна на интернет известността “.

- Със сигурност има хора, които пишат обидни мнения, до момента в който крият личната си незадоволеност зад аватар. Но има толкоз дребен брой от тях в моята аудитория, че надали заслужават внимание. Обичам, когато хората споделят честните си мисли и могат да водят многолюден спор, само че когато спрат да се държат цивилизовано ми става скучно и си потеглям.

- Постигнали сте огромни триумфи в областта на музика, геният ви е приет, а стилът различим. Какво е триумфът за вас? За какво мечтаете и какво още бихте желали да постигнете?

- За мен триумфът значи да си изкарваш прехраната от това, което обичаш, да имаш свободата да избираш личния си път. Ако можете да извършите това в определената от вас област – бих споделила, че сте постигнали триумф.

- Определят ви като най-сексапилната пианистка в света, вие по какъв начин бихте определили себе си?

- Бих се описала като буйна и амбициозна. Но аз усещам за самоирония, тъй че не одобрявам тези етиките насериозно.

- Какво е за вас класическата музика?

- Считам себе си за почитател на тази велика традиция и това е музиката, която познавам от близко. Но също по този начин мисля, че това е изкуство, което би трябвало да се развива посредством създателите.

Ако музиката не е в крайник с времето, в случай че остане неподвижна, рискува да се трансформира в глух филм – забавен за малко на брой върли почитатели, само че неприветлив за останалите.

- Защо се обличате толкоз предизвикателно? Това не измества ли фокуса от самата музика?

- Обличам се, както се усещам и нося това, което ми харесва. Никога не мисля целеустремено по какъв начин да " предизвиквам “. Следвам себе си. Любопитно е да се види по какъв начин някои хора реагират на това. Мисля, че това приказва повече за тях, в сравнение с за мен.

- Кой е най-ценният урок, който сте научили от вашите родители?

- Да оценявам и употребявам всеки ден, тъй като сме тук за лимитирано време.

- Изпитвате ли театрална тресчица преди концерт?

- Не изпитвам театрална тресчица, бих го нарекла адреналин. Чувствам прилив на адреналин и мощно неспокойствие. Това се случва преди всеки един концерт.

- Ако някой ден напишете записки по какъв начин бихте ги озаглавили?

Хммм....Това е забавен въпрос. Но чувствам, че съдържа някакво предупреждение за край, а аз изобщо не съм подготвена да спирам. Нека поговорим още веднъж за това след няколко десетилетия. Обещавам, че записките ми няма да ви разочароват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР